Беларуската футболна федерация отне шампионската титла за 2022 г. на Шахтьор

...
Беларуската футболна федерация отне шампионската титла за 2022 г. на Шахтьор
Коментари Харесай

Отнета е титлата на шампиона на Беларус - за масово уреждане на мачове

Беларуската футболна федерация лиши шампионската купа за 2022 г. на " Шахтьор " (Солигорск), откакто клубът беше приет за отговорен в споразумяване на мачове или така наречен " черно тото ", заяви националната осведомителна организация на страната (БелТА), представена от Българска телеграфна агенция.

Клубът е осъден и с лишаване на 30 точки за този сезон и 20 за идващия - федерацията реши, че висшестоящи ръководители на клуба са били в основата на схемата, обвързвана с тотализатора и букмейкърски компании. В допълнение се споделя, че въпросните началници и " Шахтьор " са приети за отговорни в предоставяне на подкупи на други тимове от локалната лига.

Още два тима бяха осъдени по същото дело. " Енергетик-БГУ " (Минск), който през предходната година приключи на 2-о място, както и " Белшина " (Бобруйск) също са с отнети точки поради потвърдено присъединяване в споразумяване на дуели за облага от залози.

При това развиване БАТЕ (Борисов) е подаден в УЕФА като първенец на някогашната руска република за предходната година и той ще играе в квалификациите за Шампионската лига, като може да се окаже евентуален противник на българския отличник.

Беларуското състезание се организира в противоположен на познатия в съвсем цяла Европа календар - от март до ноември. До момента са се изиграли седем кръга от сегашния сезон, а " Шахтьор " (Солигорск) отива на последното 15-о място с минус 17 т.

" Енергетик-БГУ " е с отнети 20 т. и продължава с минус 16. " Белшина " е лишен от 10 т. и продължава с минус 8. При това състояние в този момент " Динамо " (Минск) излиза на върха в класирането.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР